INFO@CONGOINVLAANDEREN.BE

Letterlijk, want de fluo-oranje vesten en jassen verdwijnen en maken plaats voor fluogele kledij ” Dat valt veel beter op dan wat nu voorhanden is en dan kan je wel snel opmerken of het iemand van de politie is of niet.

0

☻ 39840 x bekijk

100% ☻ 9370 x bekijk
  • ☻ 28590 x bekijk 100 %

Dat valt veel beter op dan wat nu voorhanden is en dan kan je wel snel opmerken of het iemand van de politie is of niet.
De lokale politie wordt nog voor de winter in een nieuw jasje gestoken. politie nieuws. In de ons omringende landen is fluogeel al langer de opvallende kleur in het politie-uniform. Nederlandse en Engelse agenten lopen bijna altijd in die kleur rond en ook in Duitsland en Frankrijk zijn de overjassen fluogeel. “Alleen in België gebruikt de politie fluo-oranje”, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie. Nog voor de winter zouden ook de interventieploegen van de Antwerpse lokale politie in het fluogeel moeten rondlopen. “Inderdaad”, bevestigt Lommaert. “Onze motorrijders rijden al sinds februari rond in fluogele vesten. Die kleur wordt Europees aanbevolen vanwege de maximale zichtbaarheid.” Na de motorrijders volgen binnenkort ook de mensen van het Orida- fietsteam en alle politiemensen van de interventiediensten. “Voor alle duidelijkheid: het zijn niet de volledige uniformen die vervangen worden.

http://www.gva.be/cnt/dmf20140816_01219164/nieuw-uniform-antwerpse-politie-in-het-geel

Bronnen van Gazet Van Antwerpen.

Delen.

About Author

Comments are closed.

Translate »