INFO@CONGOINVLAANDEREN.BE

Rode Duivels Kevin De Bruyne promoot de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 op opmerkelijke wijze ” Sinds gisterenavond circuleert er een ongewone foto van Kevin De Bruyne op het internet: de voetballer wordt afgebeeld met het syndroom van Down.

0

☻ 94609 x bekijk

95% ☻ 8593470 x bekijk
  • ☻439570 x bekijk 100 %
  • ☻ 62109 x bekijk 90 %

Kevin De Bruyne promoot de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 op opmerkelijke wijze.Kom kijken en supporteren.Sinds gisterenavond circuleert er een ongewone foto van Kevin De Bruyne op het internet: de voetballer wordt afgebeeld met het syndroom van Down. De Bruyne deelde de foto zelf met het bijschrift ‘Zou jij nog steeds fan zijn als ik er zo uitzag?’. Rode Duivel De Bruyne wil zo meehelpen om het taboe rond atleten met een verstandelijke beperking te doorbreken in aanloop naar de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014.

Van 9 tot 20 september vinden de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 plaats in Antwerpen. Meer dan 2000 atleten met een verstandelijke beperking uit 58 landen zullen er in 10 verschillende sporten het beste van zichzelf geven. Nooit eerder werd er zo’n groot evenement voor atleten met een verstandelijke beperking in België georganiseerd. Ons land telt zo’n 165 000 mensen met een verstandelijke beperking. Dat wil zeggen dat één op de tien Belgen er in zijn directe omgeving mee te maken heeft. En toch wordt er weinig aandacht aan geschonken.

Wie de atleten wil steunen, kan komen supporteren tijdens de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014. Van 9 tot 20 september zijn alle sportcompetities gratis toegankelijk voor bezoekers. Badminton, judo, tafeltennis en bocce worden gespeeld in Antwerp Expo. De balsporten basketbal en voetbal worden beslecht in sportcentrum Het Rooi. De zwemcompetitie heeft als decor het Olympisch zwembad Wezenberg. Voor atletiek en gymnastiek kan iedereen terecht in Den Uyt in Mol. Het wielrennen gaat dan weer door aan de Balendijk in Lommel. Via de overzichtswebsite www.so2014.com kan iedereen ook een ticket kopen voor de openingsceremonie op zaterdag 13 september in Brussels Expo of de slotceremonie op zaterdag 20 september in het Antwerps Sportpaleis met optredens van onder meer Natalia, Stijn Meuris, Kate Ryan en Sandra Kim.

Persbericht van Stad Antwerpen.

Delen.

About Author

Comments are closed.

Translate »