INFO@CONGOINVLAANDEREN.BE

Voor het eerst blikt bondscoach Marc Wilmots uitgebreid terug op het voorbije WK, de verloren kwartfinale tegen Argentinië en de wissel van Hazard.

0

☻ 5980 x bekijk

100% ☻ 59370 x bekijk
  • ☻ 28590 x bekijk 100 %

“Mijn redenering was: als we er in tachtig minuten niet doorheen kunnen over de grond, dan ook niet in negentig – dan gaan we maar door de lucht. Alles of niets, en het is niets geworden.” Voor het eerst blikt bondscoach Marc Wilmots uitgebreid terug op het voorbije WK, de verloren kwartfinale tegen Argentinië en de wissel van Hazard. “Eden moet fysiek nog stappen zetten”, zegt Wilmots in een interview in Het Laatste Nieuws en De Morgen.Eden is 23. Robben speelde zijn beste WK op zijn 31ste. Eden heeft nog tien jaar voor zich. Maar hij moet leren om zich meer pijn te doen. Hij moet fysiek nog stappen zetten. Hij vraagt te veel de bal in de voeten.Marc Wilmots. Wijt u het Argentijnse doelpunt aan het balverlies van Kompany even voordien? “Neen. Tussen de foute pass van Kompany en het doelpunt zitten tien seconden. Op het moment dat Di María doorsteekt naar Zabaleta staat Vincent opnieuw goed in positie, net als de andere verdedigers – niets aan de hand, dus. De bal van Di María wijkt af op het scheenbeen van Jan (Vertonghen) waarna Higuaín een wereldgoal maakt. C’est la vie. Ik verwijt Vincent niets in die fase.”
U wisselde Hazard voor Chadli. Ik begrijp het nog steeds niet: Hazard had tegen Algerije en Rusland tot twee keer toe met een individuele actie in de slotfase de wedstrijd beslist. Waarom haalde u Hazard eraf? Temeer daar uw volgende zet was: Van Buyten in de spits posteren.

© belga.
Bron: Het Laatste Nieuws

Delen.

About Author

Comments are closed.

Translate »